Yläosan koristekuva

Yhteisyritys Vihannes-Laitilalle ja HKScanille

Suomen johtava vihanneskaupan harjoittaja Vihannes-Laitila ja HKScan aloittavat yhteistyön perustamalla tuoreiden kasvisten jatkojalostukseen ja uusiin kasvistuotteisiin keskittyvän yrityksen. Yhteistyö tukee Vihannes-Laitilan kasvua sekä pitää yrityksen tiiviisti mukana kasvisten käytön kasvutrendissä. Vihannes-Laitilan muu toiminta jatkuu entisellään.

Kasvisten käyttö on Suomessakin selvässä kasvussa, mutta moni kokee edelleen niiden käytön työläänä. Vihannes-Laitilan ja HKScanin perustaman yhteisyrityksen tavoitteena on tarjota kuluttajille uusia ratkaisuja, jotta kasvisten monipuolinen käyttö olisi entistä vaivattomampaa. HKScan on uuden yrityksen pääomistaja 80 prosentin osuudella ja Vihannes-Laitilan omistusosuus on 20 prosenttia. Samalla HKScanista tuli yksi Vihannes-Laitilan omistajista pienellä osuudella.

Kasvisbuumissa mukana oleminen tärkeää

Täysin uusi kuluttajien arkea monin tavoin helpottava ja lisäarvoa luova tuotevalikoima lanseerataan vuoden kuluessa. Uusi yhteisyritys tuo markkinoille nykyistä jalostetumpia käyttö- ja kypsennysvalmiita tuoreita kasvistuotteita.

”Kuluttajat haluavat lisätä kasvisten käyttöä ja me haluamme olla mukana buumin ytimessä toimittamalla hyvinvoinnista kiinnostuneille kuluttajille pidemmälle jalostettuja kasvistuotteita, joissa korostuu tuoreus ja jotka on valmistettu vastuullisesti puhtaista ja pääosin kotimaisista raaka-aineista,” sanoo Vihannes-Laitila Oy:n toimitusjohtaja Jari Paavola.

Yhteistyö asiakkaiden kanssa jatkuu entisellään

Vihannes-Laitilan muu toiminta jatkuu kuten tähänkin asti.

”Vihannes-Laitila jatkaa myyntiä vähittäiskaupoille ja teollisuuteen entiseen tapaan ja haluaa kehittää yhteistyötä tällä sektorilla entisestään”, Paavola korostaa.

Vihannes-Laitilan kaikessa toiminnassa tärkeää on tuotteiden korkea laatu, terveellisyys ja vastuullisuus. Vihannes-Laitilan nykyisille omistajille yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden saada omia tuotteitaan kuluttajille entistä isommalla volyymilla.

Lisätietoja:
Jari Paavola
toimitusjohtaja
Vihannes-Laitila Oy
p. 0500 784 060
jari.paavola@vihanneslaitila.fi

Uudessakaupungissa toimiva Vihannes-Laitila-konserni on alansa johtava vihanneskauppaa harjoittava yhtiö Suomessa. Yrityksellä on 80 omistajaa, joista suurin osa on varsinaissuomalaisia ja satakuntalaisia perheviljelijöitä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 36 M€ ja yritys työllistää noin sata henkilöä. Tuotteita ostetaan yli sadalta sopimusviljelijältä. Vihannes-Laitilan tuotteita myydään ruokakaupoissa ympäri Suomen vähittäiskauppojen omilla brändinimillä, mutta myös omalla Vihannes-Laitila-brändillä.