Yläosan koristekuva

Värikäs kasvissosekeitto

 

Ainekset

Keitto
3
punajuurta
5
porkkanaa
1
sipuli
2 dl
ruokakermaa
200 g
paprika-chili sulatejuustoa
200 g
koskenlaskija sulatejuustoa
2
kasvisliemikuutiota
1 tl
inkivääriraastetta
1 tl
juoksevaa hunajaa
2-3tl
suolaa
1 rkl
basilikaöljyä
vajaa 1 tl
mustapippurirouhetta
Pinnalle
kuutioituja ruisleipäpaloja
200 g
rasvatonta raejuustoa
2 dl
kuorittua hasselpähkinää
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
tuoretta persiljaa pinnalle

Valmistus

Kuori ja paloittele kasvikset. Lisää kiehuvaan veteen, jossa on kasvisliemikuutiot ja suola. Laita vettä sen verran, että kasvikset peittyvät ja keitä ne kypsiksi. Sekoita sauvavatkaimella kasvikset tasaiseksi ja lisää juustot, kerma, inkivääriraaste, hunaja ja mustapippuri. Sekoita ja kiehauta vielä noin minuutti. Tarkista maku. Paloittele ruisleipä kuutioiksi ja valkosipuli pieniksi siivuiksi. Käytä ensin kuumalla pannulla valkosipulit ja pähkinät pienessä voitilkassa, kunnes ne hiukan saa väriä. Laita sitten leipäkuutiet pannulle ja kieritä voitilkassa ja ruskista hiukan. Kokoa annos lautaselle, alle kasviskeittoa, pinnalle raejuustoa reilusti keskelle. Lisää lopuksi leipäkuutiot ja pähkinä-valkosipuliseos päälle. Koristele tuoreelle persiljalla.