Yläosan koristekuva

Uunissa paahdettu Juuresmix Ruokaboksin tapaan

Uunissa paahdettu Juuresmix
 

Ainekset

Uunijuurekset
1 ps
Vihannes-Laitilan Juuresmixiä
2
punasipulia
1–1,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
1 tl
kuivattua rosmariinia
1–2 rkl
valkoviinietikkaa
2 + 1 rkl
öljyä
1–2
valkosipulinkynttä kuorineen
1 ps
lehtikaalia
Korianterikastike
1 prk
kaurakeviä (kermaviiliä)
0,5
sitruunan mehu
ripaus
suolaa ja mustapippuria
0,5 ruukkua
korianteria
1–2
paahdettua valkosipulinkynttä
Lisuke
esim. kvinoaa

Valmistus

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Harjaa juurekset puhtaiksi ja lohko ne pellille. Kuori ja lohko punasipulit sekaan. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla rosmariinilla, valkoviinietikalla ja öljyllä. Sekoita mausteet kunnolla kasviksiin. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Nosta pelti uuniin ja paahda uunissa noin 35–40 minuuttia. Kumoa kaurakevi (kermaviili) kulhoon. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna puolikas ruukku korianteria joukkoon. Sekoita ja jätä maustumaan. Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehdet kulhoon. Mausta öljyllä ja suolalla. Kun juurekset ovat paahtuneet noin 35 minuuttia, nosta pelti pois uunista. Nosta paahtuneet valkosipulinkynnet pois pelliltä odottamaan. Lisää lehtikaalit juuresten päälle ja nosta ne vielä uuniin paahtumaan noin 5 minuutin ajaksi. Kuori sillä aikaa valkosipulinkynnet ja murskaa ne haarukalla tai veitsellä pienemmäksi. Lisää valkosipulit korianterikastikkeeseen. Tarjoile uunissa paahdetut juurekset korianterikastikkeen ja kvinoan kanssa. Kvinoan keitto-ohjeet löytyvät pakkauksesta.