Yläosan koristekuva

Täytetyt punajuuret

 

Ainekset

Punajuuret
punajuuria
aurajuustoa
Emmental-juustoa
tuoretta timjamia
suolaa
suolakurkkuja
Hunaja-smetanakastike
1 prk
smetanaa
valuvaa hunajaa

Valmistus

Keitä kuorimattomat punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä sen jälkeen punajuuret kylmässä vedessä ja kuori ne. Koverra sisusta ontoksi, mutta jätä noin senttimetrin vara reunoille ja pohjaan. Täytä syvennys Aurajuustolla ja laita viipale emmental-juustoa päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä. Tarjoa punajuuret suolakurkkujen sekä hunajalla maustetun smetanan kanssa, koristele runsaalla määrällä tuoretta timjamia.