
Sipulikeitto

Ainekset
4
isoa sipulia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
öljyä
1 1/2 l
kasvislientä
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
Valmistus
Kuori sipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota vähintään 15 minuuttia, niin että sipulit pehmenevät.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli ja kasvisliemi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Lisää mausteet ja tarkista maku.
Voit kuorruttaa keiton halutessasi. Annostele keitto uuninkestäville lautasille, lisää päälle paahdettu paahtoleipäviipale ja ripottele maukasta juustoa. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juustoraasteen pinta on kauniin ruskea.