
Savoijinyytit

Ainekset
noin 6
savoijinkaalin lehteä
0,5 l
karkeaa porkkana-palternakka-parsakaalinvarsiraastetta
kourallinen pakastekantarelleja
puolikas paprika
10 cm
purjoa
1,5 dl
ohraa tai puuroriisiä
suolaa ja pippuria
1 dl
kermaa
1 rkl
(kuusenkerkkä) siirappia
voita tai rypsiöljyä
Valmistus
Paista sieniin hiukan väriä haluamaasi rasvaa käyttäen. Lisää purjosilppu ja paprikanpalat. Hauduttele muutama minuutti.
Lisää juuresraaste ja jatka hauduttelua kymmenisen minuuttia. Lisää vilja, kerma ja tilkka vettä. Hauduta neste pois ja tarkista suola.
Höyrytä kaalin lehdet.
Poista paksu lehtiruoti ja kiepauta täytteen ympäri nyyteiksi.
Paista 200 asteessa voilla siveltyinä 30 minuuttia.
Valele kerma-siirappiseoksella ja jatka paistamista kannen tai folion alla parisenkymmentä minuuttia.