Yläosan koristekuva

Raitajuuripaistos

 

Ainekset

1 kg
Vihannes-Laitilan raitajuurta
1
iso purjo
1/2
ruukkua persiljaa
150 g
sinihomejuustomuruja
4 dl
ruokakermaa
1 til
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

Valmistus

Pese ja kuori raitajuuret, pilko pieniksi. Pese ja hienonna purjo, hienonna persilja. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja lisää vuokaan raitajuuret, purjo ja persilja sekä homejuustomurut, sekoita hyvin. Sekoita ruokakerman joukkoon mustapippuri ja suola ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä hetken uunista tulon jälkeen. Tarjoa raitajuuripaistos sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai vaikka broilerin tai lihapullien lisukkeena. Vinkki! Voit korvata homejuuston halutessasi esim. kinkkusuikaleilla.