Yläosan koristekuva

Punajuuri-sienikeitto

 

Ainekset

4-5
etikkapunajuurta
200 g
tuoreita herkkusieniä
250 g
nakkeja
1
sipuli
1 rkl
voita tai öljyä
1 l
vettä
1
kasvis- tai lihaliemikuutio
150 g
sulatejuustoa
suolaa, mustapippuria ja hienonnettua persiljaa

Valmistus

Raasta punajuuret, viipaloi herkkusienet ja hienonna sipuli. Pilko nakit. Paista sieniä pannulla, lisää sipulisilppu ja jatka paistamista. Kaada seos kattilaan, lisää vesi ja liemikuutio. Ruskista nakkiviipaleita hetki pannulla, lisää nakit ja punajuuriraaste keittoon. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia, lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja anna sen sulaa. Mausta ja ripottele tarjolle vietäessä pinnalle persiljaa.