
Punainen juuressosekeitto

Ainekset
1 l
vettä
2
keskikokoista punajuurta
1
sipuli
3-4
valkosipulinkynttä
4
keskikokoista perunaa
1
porkkana
1
palsternakka
0,5 dl
kasvisfondia
suolaa
pippuria
0,5-1 tl
paprikajauhetta
0,5-1 tl
basilikaa
1 prk (200 g)
ranskankermaa tarjoiluun
Valmistus
Kuori sekä paloittele kasvikset, lisää ne kattilaan kiehuvaan veteen.
Mausta kasvisfondilla. Anna kasvisten kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta.
Kuumenna vielä ja mausta. Tarkista lopuksi maku.
Keiton kanssa voi tarjota ranskankermaa tai paahdettuja leipäkuutioita.