Yläosan koristekuva

Porkkanaleipä

 

Ainekset

2,5 dl
vettä
25 g
tuorehiivaa
1 rkl
hunajaa
0,5 tl
suolaa
1 dl
tattarijauhoja
0,5 dl
kaurahiutaleita
0,5 dl
ruishiutaleita
4 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
auringonkukansiemeniä
1–2 dl
porkkanaraastetta
2 rkl
öljyä

Valmistus

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiutaleet, tattarijauhot, suola, hunaja, siemenet ja porkkanaraaste. Mittaa vehnäjauhot joukkoon. Vaivaa taikinaksi noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Leivo taikina. Taikinasta tulee 12 sämpylää tai 2 leipää. Leivottuasi leivät, kohota niitä vielä hetki. Paista 225 asteessa uunin alatasolla. Paista sämpylöitä noin 10 minuuttia ja isompia leipiä noin 20–30 minuuttia.