
Porkkana-linssikeitto

Ainekset
500 g
porkkanoita
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
5 dl
vettä
1,5 dl
kypsiä punaisia linssejä
2 dl
kavipohjaista vispikermaa
1/8 tl
cayannepippuria
0,25 tl
kanelia
1 tl
paprikajauhetta
0,75 tl
kurkumaa
0,5 tl
juustokuminaa
2 tl
suolaa
Valmistus
Pese, kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli.
Kuullota sipulit ja porkkanapalat öljyssä. Lisää mausteet ja vesi.
Huuhtele linssit ja lisää keittoon.
Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Lisää vispikerma. Soseuta ja lisää tarvittaessa vettä.
Mausta ja kuumenna.