Yläosan koristekuva

Porkkana-inkivääri-hunajakeitto

 

Ainekset

Keitto
1 kg
porkkanoita
2
kasvisliemikuutiota
3 tl
suolaa
2 tl
sipulia raasteena
0,75 tl
inkivääriraastetta
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 prk
valkosipuli-yrttiranskankermaa
4 dl
kermaa
4 dl
maitoa tai vettä
Pinnalle
tilkka voita
tilkka hunajaa
silmusalaattia
aurajuustoa
tuoretta ruohosipulia ja tilliä

Valmistus

Keitä kuoritut porkkanat kypsäksi. Soseuta porkkanat tehosekoittimella. Lisää mausteet, kerma, neste ja Creme Bonjour. Kiehauta vielä sekoittaen noin 3-4 minuuttia. Tarkista maku ja annostele. Kuullota pannulla pienissä voi- ja hunajatilkoissa silmusalaatit ja kuutioi aurajuusto. Laita seos valmiiden annosten pinnalle ja ripottele päälle tuoreyrtit.