Yläosan koristekuva

Peruna-juuripersiljasosekeitto ja paahdetut ruusukaalit

 

Ainekset

Peruna-juuripersiljasosekeitto
300 g
jauhoista perunaa
200 g
juuripersiljaa
1
sipuli
1
omena
1 rkl
öljyä
5-6 dl
vettä
2 dl
kermaa
1 rkl
omenaviinietikkaa
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
Paahdetut ruusukaalit
ruusukaaleja
merisuolaa
hunajaa
öljyä

Valmistus

Kuori ja pilko perunat, juuripersiljat, omena sekä sipuli. Kuullota kasviksia hetki kattilassa. Lisää vesi ja suola. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää sekaan kerma, soseuta keitto. Mausta keitto mustapippurilla, suolalla ja omenaviinietikalla. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku. Halkaise ruusukaalit 2 osaan. Levitä kaalit pellille, kääntele joukkoon öljyä, hunajaa ja suolaa. Paahda 200 asteessa noin 15 minuuttia.