
Paras kaalikeitto

Ainekset
2 kg
kaalia
500 g
porkkanoita
1 kg
naudan keittolihaa
1
iso lanttu
500 g
sipulia
1
iso mukulaselleri
30
mustapippuria murskattuna
10
valkopippuria murskattuna
6
kanaliemikuutiota
6
laakerinlehteä
siirappia maun mukaan
voita
meiramin oksia
Valmistus
Paista voissa kaalia pienissä erissä. Laita paistetut kaalit kanaliemikuutioista tehtyyn liemeen kiehumaan.
Paista myös sipuleista rikki pois. Lisää keittoon sipuli ja muut ainekset.
Anna kiehua ensin ilman kantta 30 minuuttia ja sen jälkeen kannen alla reilu 2 tuntia hiljaa pulpahdellen.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Lisää keittoon meiramin oksia ja anna jäähtyä ennen tarjoamista 10 minuuttia.