Yläosan koristekuva

Pähkinäinen suklaa-lanttukakku

 

Ainekset

3
munaa
3 dl
sokeria
4,75 dl
karkeita vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
1,5 tl
soodaa
0,25 tl
suolaa
2 tl
vaniljasokeria
80 g
tummaa suklaata (72 %)
1,5 dl
hasselpähkinärouhetta
150 g
creme fraichea
1 dl
rypsiöljyä
100 g/3 dl
lanttua karkeana raasteena
vuokaan nokare voita ja mannaryynejä

Valmistus

Voitele vuoka ja jauhota se mannaryyneillä Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, vaniljasokeri, suklaa sekä pähkinärouhe. Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet jauhoseoksesta joukkoon. Kääntele sekaisin. Lisää ranskankerma sekä öljy ohuena nauhana joukkoon kevyesti sekoittaen. Lisää loput jauhoseoksesta. Kääntele sekaisin. Lisää lopuksi lantturaaste, sekoita kevyesti joukkoon. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 170 asteessa noin tunti.