Yläosan koristekuva

Paahdettu juuressosekeitto

 

Ainekset

1-2
porkkanaa
200 g
lanttua
150 g
palsternakkaa
100 g
purjoa
1
kynnetön valkosipuli
1
chili
1
sipuli
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
0,5 dl
oliiviöljyä
1 cm
inkivääriä
175 g
sulatejuustoa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Kuori ja pilko juurekset tasakokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit ja pilko myös ne juuresten kokoisiksi paloiksi. Pilko chilit pieniksi. Ota uunivuoka ja siirrä kasvikset, sipulit sekä chilit vuokaan. Lisää öljy, mausteet ja sekoita. Laita vuoka 175 asteiseen uuniin noin tunniksi tai kunnes juurekset ovat kypsyneet pehmeiksi. Kiehauta kattilassa vettä ja laita kasvisliemikuutiot sinne. Kuori inkivääri ja raasta paahdettujen juureksien päälle. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella juurekset huolella. Jos haluat samettisen lopputuloksen purista soseutettu massa vielä siivilän läpi. Lisää lopuksi sulatejuusto pieninä paloina, sekoita hyvin ja kuumenna keitto uudelleen. Keiton kanssa sopii hyvin esimerkiksi crutongit, persilja silppu, smetana silmä ja balsamico.