Yläosan koristekuva

Nokkospesto-silavaperunat ja possupihvit kasvisten kera

 

Ainekset

10 kpl
keskikokoisia perunoita
300 g
silavaa
suolaa
grillimaustetta
possupihviä maustettuna
Nokkospesto
nokkosia
1 prk
kermaviiliä
tilliä
sitruunamehua
suolaa

Valmistus

Huuhdo perunat hyvin. Tee niihin haarukalla tai terävällä puikolla hiukan reikiä. Laita perunat mikroon noin 10 minuutiksi alkukypsytykselle. Jäähdytä perunoita hiukan ja kääri niiden ympärille silavasiivut, jotka ovat kieritetty suola-grillimausteseoksessa. Laita perunat uunivuokaan ja paista uunissa kypsäksi. Laita maustetut possupihvit paistumaan myös uuniin perunoiden kanssa, mutta eri vuokaan. Tee sillä aikaa nokkospesto, kun perunat ja pihvit ovat uunissa. Kerää nokkosia ja keitä niitä noin 5 minuuttia, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja pilko tai muserra tehosekoittimessa ne hienoksi. Lisää purkki kermaviiliä, tilkka sitruunanmehua, tilliä silppuna ja suolaa. Laita nokkospestoa perunoiden pinnalle, kun otat ne uunista tarjolle. Tarjoa tuoreiden kasvisten tai vihannesten kanssa nokkospestoperunat ja pihvit.