
Lämmin ruskasalaatti

Ainekset
1
pieni myskikurpitsa
1
pieni hokkaidokurpitsa
300 g
savulohta
1-2
purjosipulin vartta
3-4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
ripaus chilihiutaleita halutessa
Valmistus
Poista siemenet kurpitsoista ja paloittele pienemmiksi paloksi. Sekoita oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Paista viipaleita 180 asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa kurpitsoista muutaman sentin kokoisia kuutioita.
Laita kuutiot matalalle lautaselle, ja lisää pieneksi revityt savulohipalat sekä pieneksi silputtu purjosipuli.
Laita seokseen 2-3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehua, valkopippuria ja suolaa.
Sekoita varovasti. Halutessasi koristele chilihiutaleilla. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.