Yläosan koristekuva

Kotimaiset vihannekset lohen ja mustikoiden kera

 

Ainekset

10
perunaa
1
porkkana
1
punasipuli
8
herkkusientä
5
retiisiä
1
kesäkurpitsa
300 g
lohta
0,5 dl
mustikoita
1
avokaado
1
sitruuna
1 tl
sitruunapippuria
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
vastarouhettua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
tilliä

Valmistus

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne kahtia. Jos käytät tavallisia perunoita varhaisperunan sijaan, halkaise ne neljään osaan. Pese porkkana ja poista kovat päätypalat. Leikkaa porkkana erikokoisiksi tikuiksi tai paloiksi. Toista sama kesäkurpitsalle, sienille ja retiisille. Kuori ja suikaloi myös sipuli. Leikkaa ruodoton ja nahaton lohi noin 3 senttimetrin kuutioiksi. Halkaise avocado ja poista kivi. Ota hedelmäliha kuorista ja muussaa pienessä kulhossa. Mausta sitruunalla. Laita peruna-, porkkana-, kesäkurpitsa- ja sienipalat uunivuokaan. Lisää sipulisuikaleet. Sekoita. Mausta lusikallisella öljyä, suolalla ja mustapippurilla. Lisää vielä ripaus kuivattua timjamia. Laita vuoka uuniin 30 minuutiksi. Paista lohipalat öljyssä keskilämmöllä 6 minuuttia. Kääntele paloja usein. Mausta sitruunapippurilla ja ripauksella suolaa ja kuivattua timjamia. Ota vuoka uunista ja jaa herkulliset vihannekset kahdelle lautaselle. Lisää lohipalat ja retiisiviipaleet. Viimeistele avocadomuussilla ja mustikoilla. Koristele tillillä.