
Kesäkurpitsapikkelssi

Ainekset
Kasvikset
1 kg
kesäkurpitsaa
1
iso sipuli
5
chilipalkoa
1
kokonaisen valkosipulin kynnet
halutessaan voi vähentää kesäkurpitsan määrää ja laittaa muita kasviksia makusi mukaan
Liemi
6 dl
vettä
2 dl
erikkaa
1 dl
inkivääri-valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
sinapinsiemeniä
2 tl
suolaa
2 tl
kurkumajauhetta
Valmistus
Kasvikset suikaloidaan ja jaetaan lasipurkkeihin.
Laita kaikki liemen ainekset sekaisin kattilassa ja kiehauta kunnolla, jotta sokerit sulavat.
Laita liemi kuumana purkkeihin kasvisten päälle.
Jäähdytä ja laita säilytykseen viileään.
Voi maistella jo seuraavana päivänä, mutta on parempaa, kun antaa muutaman päivän tekeytyä.