Yläosan koristekuva

Kasvis-savulohikeitto

 

Ainekset

10
perunaa
3
porkkanaa
1
pieni parsakaali
3
sipulia
3
valkosipulinkynttä
1-2 rkl
kalafondia
500 g
savulohta
4 dl
kermaa
250 g
sulatejuustoa
200 g
mustapippurituorejuustoa
1 tl
mustapippuria
1-2 rkl
suolaa
2 rkl
sitruunamehua
nippu tilliä ja ruohosipulia

Valmistus

Kuori kasvikset ja kuutioi ne. Laita kasvikset kiehumaan mausteiden kanssa noin 30-40 minuutiksi, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää parsakaali ja kiehauta vielä hetki. Lisää keittoon juustot, kerma, sitruunanmehu ja paloiteltu savulohi, kiehauta minuutin verran. Laita myös tilli sekä ruohosipuli ja sekoita. Tarkista maku. Laita tarjolle ja koristele vielä tillillä ja ruohosipulilla.