
Kaalipata

Ainekset
1 kg
valkokaalia
4-5
porkkanaa
1
iso sipuli
2-3 dl
vettä
1/2 dl
ohrasuurimoita
1 1/2 tl
suolaa
400 g
jauhelihaa
2 rkl
siirappia
2 tl
kuivattua meiramia
rouhittua maustepippuria
Valmistus
Suikaloi kaali, kuori porkkanat ja viipaloi ne, kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna vesi kattilassa tai padassa kiehuvaksi ja lisää kaalisuikaleet. Sekoittele. Kun kaali on hieman pehmennyt, lisää porkkanat, ohra ja suola. Sekoita ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit paistinpannulla. Mausta seos siirapilla, meiramilla ja maustepippurilla. Lisää jauhelihaseos kattilaan/pataan ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia.
Tarjoa kaalipata puolukkahillon ja ruisleivän kanssa.