
Kaalilaatikko rouva Kasviksen tapaan

Ainekset
Kaalilaatikko
1 kg
kaalia
5 dl
vettä
1 tl
suolaa tai kasvisliemikuutio
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1,5 dl
riisi-ohraseosta
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
jauhelihaa
0,5 tl
suolaa
0,24 tl
mustapippuria
1 rkl
tuoretta rosmariinia
1 rkl
tuoretta timjamia tai 3 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl
(tummaa) siirappia
2 dl
ruokakermaa
Siirappi-lihaliemiseos
1 dl
lihalientä
2 rkl
(tummaa) siirappia
Valmistus
Paloittele kaali lohkoiksi ja suikaloi.
Lisää kaalisuikaleet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna kypsyä hiljalleen muun valmistelun ajan.
Keitä riisi-ohraseos pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia), mieluiten hyvässä kasvis- tai lihaliemessä ja valuta.
Kuori ja hienonna sipulit, kuullota kuumassa pannussa tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreyrteillä.
Sekoita jauheliha, riisi-ohraseos, siirappi sekä kerma kaalikattilaan, jossa on jäljellä keitinlientä. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Valele pintaan lihaliemi-siirappiseosta. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Lusikoi pintaan uudelleen lihaliemi-siirappiseosta paistamisen puolivälissä, jolloin pinta saa väriä ja makua.
Tarjoa kaalilaatikko puolukoiden kera. Voit survoa puolukat ja makeuttaa niitä hieman sokerilla. Maustaa timjamilla. Myös punaviinimarjat sopivat kaalilaatikon kaveriksi.