Yläosan koristekuva

Juurikassalaatti

 

Ainekset

1-2
punajuurta
1-2
raitajuurta
1-2
valkojuurta
Marinadi
1 rkl
balsamicoviinietikka
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
provencale yrttiseos
hitusen Maldon-suolaa
Salaatti
1 dl
kypsiä, paloiteltuja vihreitä papuja
1 l
salaattisekoitusta
0,5 dl
hasselpähkinöitä paahdettuna ja hieman rouhittuna
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
halutessa vegaanista fetajuustoa
Kastike
1 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
Dijonsinappia
hyppysellinen sokeria
3 rkl
oliiviöljyä
hitusen Maldon-suolaa

Valmistus

Kääri juurikkaat alumiinifolioon ja kypsennä 220 asteisessa uunissa 1,5-2 tunti, kunnes juurikkaat ovat läpikotaisin pehmeitä. Sekoita marinadin ja kastikkeen ainekset valmiiksi omissa kulhoissaan. Huuhtele ja valuta huolellisesti käyttämäsi salaattivihannekset. Kuori kypsät punajuuret kuumina, lohko kahdeksaan osaan ja laita ne marinadiin maustumaan. Kuori ja lohko loput juurikkaat. Sekoita kulhossa kastikkeen kanssa salaattivihannekset, pavut sekä raita- ja valkojuurilohkot. Kokoa salaatti lautaselle annostelemalla salaatti-juurikasseosta, marinoituja punajuuria, pähkinärouhetta ja halutessasi juustoa.