Yläosan koristekuva

Aasialainen kukkakaalipata

 

Ainekset

puolikas kukkakaali
100 g
pakasteherneitä
1
valkosipulinkynsi
1
chili
2 cm
pala inkivääriä
1
sipuli
1 rkl
osterikastiketta
1 rkl
sriracha-kastiketta
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
sokeria
suolaa ja pippuria
0,5 tl
juustokuminaa
1 dl
Quorn-kuutioita
rypsiöljyä paistamiseen
tuoretta korianteria

Valmistus

Paloittele kukkakaali nupuiksi. Murskaa valkosipuli, leikkaa sipuli ja kuutioi chili ja inkivääri. Kuullota kasviksia isolla paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä ja lisää joukkoon Quorn-kuutioita. Peitä kasvikset kasvisliemellä ja mausta maustekastikkeilla, sokerilla ja mausteilla. Peitä kannella ja laske lämpöä. Anna padan hautua noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja mausta oman mielesi mukaan vielä chilillä tai kastikkeilla. Silppua korianteri ja lisää pannulle juuri ennen tarjoilua. Syö kukkakaalipata esimerkiksi keitetyn riisin tai ohran ja kaurafraichen kera.