Vihannes-Laitila -konserni

Uudessakaupungissa toimiva Vihannes-Laitila -konserni on alansa johtava vihanneskauppaa harjoittava yhtiö Suomessa.

Konsernin liikevaihto on noin 33 M€. Yritysryhmässä työskentelee keskimäärin 100 alansa ammattilaista.

Yhtiöt ovat viime vuosina investoineet määrätietoisesti uusiin tiloihin, henkilöstöön, tuotantoprosesseihin sekä jatkojalostukseen. Myös sopimusviljelijät ovat tehneet lukuisia investointeja.

Vihannes-Laitilan asiakkaina ovat kaikki merkittävät keskusliikkeet ja huomattava osa elintarviketeollisuutta.

 

Vihannes-Laitilan toimitilat

Konserniyhtiöt

Vihannes-Laitila Oy omistaa 40 prosenttia varhaisperunaa ja porkkanaa pakkaavasta Juures Vakka Oy:stä sekä 100 prosenttia Juurespaja Oy:stä. Kiinteistö Oy Laitilan Trekoli on Vihannes-Laitilan tytäryhtiö.

Omistajat

Osakasviljelijöitä Vihannes-Laitilassa on noin 80. Lisäksi raaka-aineita hankitaan noin kahdeltasadalta sopimusviljelijältä. Yhteensä viljelyalaa on noin 1300 hehtaaria.

Historia

Yrityksen perustivat vuonna 1984 Heimo Ruohonen ja Olli Suolahti. Yritys siirtyi ahvenanmaalaisomistukseen vuonna 1995 ja varsinaissuomalaisten viljelijöiden omistukseen vuonna 1999.

Missio

Vihannes-Laitila Oy luo hyvinvointia kuluttajille, asiakkailleen sekä omistaja-/sopimusviljelijöilleen pakkaamalla sekä jatkojalostamalla kannattavasti puhtaita, laadukkaita, ravintorikkaita vihanneksia kehittäen samalla jatkuvasti yhteistyötä ja toimintaansa.